torsdag 24 februari 2011

Bakardagen



Vaknade kl 8 idag. Jag, sjusovaren Katarina som normalt hur lätt som helst skulle kunna sova till 2 på eftermiddagen varje dag. Men det kanske är en positiv effekt från jetlag från thailandsresan. För om klockan är 8 på morgonen här så är den ju 13 i Thailand. :)

9 på morgonen var jag redan uttråkad. Då surfade jag lite på internet efter recept och det slutade i en helt vanlig kladdkaka och en banankaka. Jag har aldrig varken bakat eller ätit banankaka tidigare, så jag var lite skeptisk. Men vi hade några bananer som höll på att bli svarta och en påse valnötter som aldrig skulle bli använd, så jag bestämde mig för att baka Leilas goda banankaka.




Ingredienser
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
50 g valnötskärnorsmör
ströbröd till formen




Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.


Det blev en saftig och god kaka som man inte behöver skämmas att lägga fram åt kaffefrämmandet. Men för de som inte tycker om banansmak så ska den ju kanske undvikas. Själv hade jag bara 2 bananer så smaken kanske blev lite mildare då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar